HELMI

Yrittäjän varautuminen kuoleman tai pysyvän työkyvyttömyyden varalta

Päivämäärä: Ke 18.9.
Kellonaika: 15.00 - 16.30
Paikka: Teams

Oletko koskaan pohtinut, mitä yrityksellesi tapahtuisi, jos sinulle sattuisi jotain yllättävää? Tämä koulutus käsittelee tätä elintärkeää aihetta, joka on ajankohtainen kaikille yrittäjille, jotka haluavat varmistaa yrityksensä ja perheensä tulevaisuuden mahdollisissa kriisitilanteissa.

Yrittäjän elämä on täynnä haasteita ja vastuuta, mutta yksi suurimmista huolenaiheista on se, mitä tapahtuu, jos yrittäjä itse ei enää kykene hoitamaan yrityksen asioita. Tämä tilaisuus tarjoaa syvällisen katsauksen siihen, miten varautua ennakoimattomiin tilanteisiin lain näkökulmasta. Koulutuksessa käsitellään muun muassa seuraavia kysymyksiä:

  • Mitä oikeudellisia toimenpiteitä tulee tehdä, jos yrittäjä kuolee äkillisesti?
  • Miten varmistetaan yrityksen jatkuvuus, jos yrittäjä tulee pysyvästi työkyvyttömäksi?
  • Mitkä ovat tärkeimmät juridiset asiakirjat, kuten testamentti ja edunvalvontavaltuutus, jotka jokaisen yrittäjän tulisi laatia?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen tämän koulutuksen aikana. Aihe on erittäin tärkeä jokaiselle yrittäjälle, sillä se auttaa turvaamaan niin yrityksen toiminnan jatkumisen kuin perheen taloudellisen turvallisuudenkin. Tämä tilaisuus tarjoaa käytännönläheisiä neuvoja ja työkaluja, joiden avulla yrittäjät voivat varautua tehokkaasti elämän yllättäviin käänteisiin.

Kouluttajana toimii Harri Skopa, Lakimies, varatuomari, OTM Lakiasiaintoimisto Saimaa Oy:stä.

Harri on hoitanut yritysasiakkaiden ja yrittäjien asioita käytännössä koko juristiuransa ajan (vuodesta 2001). Harri on toiminut kouluttajana ja oikeudellisena neuvonantajana Suomen Yrittäjien sukupolvenvaihdoskoulutusten Pohjois-Karjalan Yrittäjien ja Etelä-Karjalan Yrittäjien järjestämissä paikallisissa koulutustilaisuuksissa sekä hoitanut yritysten sukupolvenvaihdosasioita. Perhe-, avioliitto- ja jäämistöoikeudellisia asioita, jotka olennaisesti liittyvät edellä mainittuihin, myös niistä on pitkäaikainen kokemus niin eri viranomaisten palveluksessa kuin asianajo- ja lakiasiaintoimistotehtävien myötä.

Koulutus järjestetään yhteistyössä Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy ja Mikkelin Seudun Uusyrityskeskuksen kanssa.