Rebuild Business 2021
Lue hankekuvaus

Fysioterapeutti Jenni Kinnunen: ”Yrittäjänä voin toimia omien arvojeni mukaan”

Enonkoskelainen fysioterapeutti Jenni Kinnunen vakuuttaa, että pieni kunta on hyvä paikka elää ja toimia yrittäjänä. Kinnunen on työskennellyt vuoden 2022 lokakuusta lähtien toiminimiyrittäjänä savonlinnalaiselle fysioterapiayritykselle FysioSatama oy:lle. Työympäristö on Kinnuselle tuttu entuudestaan, sillä hän teki vuonna 2018 fysioterapeutin töitä toiminimellä tilat tuolloin omistaneen Tarja Pirisen yrityksessä.

– Koronapandemian vähennettyä asiakkaita siirryin julkiselle sektorille. Olin palaamassa takaisin työhön äitiyslomani jälkeen, kun sain kuulla, että eläkkeelle jäämässä oleva Tarja oli tehnyt yrityskaupat FysioSataman kanssa ja hänelle toivottiin paikallista jatkajaa. Loppuvuoden teimme molemmat töitä omilla toiminimillä FysioSataman alla, kunnes vuodenvaihteessa Tarja eläköityi.

 

Kinnunen sanoo, että mahdollisuus toimia ison yrityksen kumppanina vaikutti päätökseen lähteä uudelleen yrittäjäksi.

– Yrityksen perustaminen alusta alkaen täysin yksin olisi ollut huomattavasti työläämpää. Nyt kaikki ei ole kokonaan vain minun itseni varassa. FysioSataman toistakymmentä fysioterapeuttia muodostavat lisäksi verkoston, jolta saan tarvittaessa tukea ja ammatillisia neuvoja.

Myös pitkän yrittäjäkokemuksen omaavan Pirisen mukanaoloa yrittäjyytensä alkutaipaleella Kinnunen pitää tärkeänä asiana.

– Tarja viestitti asiakkaidensa suuntaan, että osaava toiminta jatkuu entiseen malliin.

 

Työpäivien vaihtelevuus on yrittäjyyden suola

Fysioterapia Jenni Kinnusen palveluihin kuuluvat monipuoliset fysioterapiapalvelut, äitiysfysioterapia, hieronta sekä erilaisten liikuntaryhmien vetäminen. Kinnunen tekee tiivistä yhteistyötä myös kunnan liikuntatoimen kanssa.

– Ammatillinen mielenkiinto säilyy, kun saan käyttää osaamistani laajasti. Asukasjakauma kunnassa painottuu seniori-ikäisiin, mutta erilaisia fysioterapian palveluja tarvitsevat ja käyttävät kaikenikäiset kuntalaiset.

Yrittäjyyden ehdottomaksi valtiksi Kinnunen nimeääkin työpäivien vaihtelevuuden: kalenterivarauksista ei voi päätellä, mitä päivän aikana tulee vastaan. Lisäksi yrittäjän etuihin kuuluu mahdollisuus organisoida työtään.

– Jos kalenterissa on tilaa, voin käydä vaikka uimassa keskellä päivää. Tärkeintä on kuitenkin se, että yrittäjänä voin toimia omien arvojeni mukaan. Pyrin siihen, että asiakas kokee tulleensa kuulluksi ja kohdatuksi.

Kinnunen myöntää, että yrittäjällä on taustalla aina pieni jännitys asiakkaiden riittävyydestä.

– Kesällä on ollut hieman rauhallisempaa, mutta toisaalta seudun kesäasukkaat ovat löytäneet palveluni.

 

Tuore yrittäjä arvostaa tukea – kysyä saa ja pitää

Tulevaisuuden suunnitelmiaan Kinnunen valottaa sen verran, että ainakaan lähiaikoina hän ei ole kouluttautumassa lisää.

– Sain valmiiksi äitiysfysioterapeutin opinnot keväällä ja ainakin ensi vuoden keskityn osaamiseni viemiseen käytännön työhön entistä laajemmin.

Tuoreen yrittäjän asenne on huomioitu myös kunnan ulkopuolella. Itä-Savon Uusyrityskeskus (ISUYK) ja Enonkosken kunta valitsivat kunnan 140-vuotisjuhlavuoden kunniaksi ISUYK:n antaman juhlastipendin saajaksi Kinnusen. Stipendi ojennettiin yrittäjälle heinäkuussa Enonkosken kalamarkkinoilla.

– Totta kai huomionosoitus tuntuu hyvältä. Ylipäätään kaltaiselleni aloittelevalle yrittäjälle on tärkeää, että uusyrityskeskuksesta kysellään säännöllisesti kuulumisia ja yritysneuvojia voi konsultoida matalalla kynnyksellä. Paljon tulee vieläkin vastaan asioita, joista itselläni ei ole tietoa.

Tekstin ja kuvat tuottanut Erja Eliala.

Millainen on sinun tarinasi?
Varaa aika & jutellaan!

Uusyrityskeskuksesta saat maksutonta sparrausta ja neuvontaa yrittäjyyteen, yrityksen suunnitteluun ja perustamiseen sekä kevytyrittäjyyteen. Puolueeton asiantuntija-apu kannattaa hyödyntää heti, kun idea yrittäjyydestä syttyy, kaipaat ohjausta yrittäjäpolun alkuvaiheessa tai yrittäjyydestä luopumista harkitessa.