Itä-Savon Uusyrityskeskus tarjoaa asiantuntevaa ja maksutonta neuvontaa kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille.

Jos olet kiinnostunut yrittämisestä ja yrityksen perustamisesta meiltä Uusyrityskeskukselta saat asiantuntevaa, luotettavaa ja maksutonta neuvontaa ja käytännön selkokielisiä ohjeita.

Autamme yrittäjää myös yrityksen myyntikuntoon saattamisessa, yrityksen arvonmäärityksessä, jatkajan hakemisessa sekä yrityskauppa prosessissa – kun sellaisten aika on. Näiden lisäksi yritysvalmentajat antavat sinulle muun muassa paikallista tietoa, kontaktit, joista saat tarvittaessa apua, alkavan yrittäjän painetun perustamisoppaan, vinkkejä yrittäjyyteen, apua yrityksesi rekisteröimiseen ja starttiraha hakemuksen tekemiseen.

Savonlinnan talousalueelle on avustuksellamme perustettu vuosien 2004 – 2023 aikana yli 1 800 uutta yritystä ja luotu perustamisvaiheessa yli 2500 uutta työpaikkaa. Olemme olleet mukana yli 300 yrityksen omistajan- ja sukupolvenvaihdoksessa ja etsineet uusia yrittäjiä ikääntyvien yrittäjien jatkajiksi. Uudet yritykset, työpaikat sekä omistajanvaihdoksien mukana säilytetyt työpaikat luovat lisäkysyntää ja tuovat alueelle kaivattua elinvoimaa.

Osallistumme aktiivisesti myös yrittäjyyskasvatukseen antamalla yrittäjyysluentoja kouluille ja oppilaitoksille sekä muille yrittäjyyttä edistäville tahoille. Koulutuksissamme on käynyt n. 6 500 henkilöä toimintavuosien aikana.

Toimintamme on ISO 9001:2001 laatusertifioitua.

Uusyrityskeskukset Suomessa

Uusyrityskeskusten tehtävänä on auttaa yrittäjäksi aikovia henkilöitä tai ryhmittymiä antamalla veloituksetonta ja luottamuksellista neuvontapalvelua kaikissa yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa, kuten idean jalostamisessa liikeideaksi, kannattavuusarvioiden tekemisessä, rahoitusratkaisuissa, toimitila- ja yhtiömuotovalinnoista aina yrityksen perustamisprosessiin saakka, jonka jälkeen yritykset siirtyvät tilitoimiston, vakuutusyhtiön ja pankin asiakkaiksi.

Uusyrityskeskukset ovat riippumattomia ja puolueettomia. Voit aina luottaa siihen, että neuvonnan ja sparrauksen ohjanuorana on yrittäjyyttä suunnittelevan henkilön etu. Uusyrityskeskusten toimintaa ohjaavat verkoston yhteinen tapa toimia ja yhteiset laatuperiaatteet. Arvomme ovat luotettavuus, yhdessä onnistuminen ja asiantuntijuus.

Uusyrityskeskus-verkosto on toiminut Suomessa jo yli 30 vuotta, jonka aikana Suomeen on perustettu 31 Uusyrityskeskusta. . Uusyrityskeskusten neuvontaorganisaatio koostuu liike-elämän ammattilaisista. Lisäksi verkoston käytössä on yli tuhat eri toimialojen erikoisosaajaa.

Uusyrityskeskukset palvelevat vuosittain yli 15 000 yrittäjyyttä suunnittelevaa henkilöä. Heistä noin puolet perustaa yrityksen ja lisäksi osa aloittaa yrittäjämäisen työn erilaisten kevytyrittäjyyspalveluiden kautta. Tutkimuksen mukaan Uusyrityskeskuksen kautta perustetut yritykset luovat vuosi tasolla noin 10 000 uutta työpaikkaa. Lisäksi vaikuttavuustutkimuksen mukaan 80 prosenttia palveluita käyttäneistä yrityksistä on toiminnassa viiden vuoden kuluttua.