Luopuvalle yrittäjälle

Yrityksen myyntivalmistelut kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Itä-Savon Uusyrityskeskus on apunasi.

Onnistunut yrityskauppa alkaa siitä, että yrityksesi on myyntikuntoinen. Seuraa yrityksesi tunnuslukuja säännöllisesti ja vertaile niitä saman toimialan muihin yrityksiin eli kilpailijoihisi. Mieti, miltä yrityksesi näyttää ulkopuolisin silmin. Ovatko yrityksesi ulkoinen ilme, logo ja nettisivut houkuttelevia?

Yrityskaupassa ostajan katse on aina tulevaisuudessa. Liiketoiminnan kehittämistä ja investointeja ei siis kannata lopettaa, vaikka yrityksen myyminen olisi suunnitelmissasi, vaan ennemmin kehittää jatkuvasti.

Mitä kaupan kohteena voi olla?

Kaupan kohteena voi olla

  • koko toimiva yritys (osakekauppa)
  • yrityksen osa (edellyttää yhtiön jakautumista)
  • pelkkä liiketoiminta
  • liiketoiminnan osa.

Itä-Savon Uusyrityskeskus tarjoaa apuaan yrityksesi myyntikuntoisuuden analysoinnissa. Myy järjellä, älä tunteella – ostaja on kiinnostuneempi tulevaisuuden tuotto-odotuksista kuin yrityksesi historiasta, joka on merkityksellistä vain sinulle.

Käymme läpi yrityksesi tilanteen, suunnittelemme kanssasi hallitun yritystoiminnasta luopumisen ja autamme ostajakandidaattien hakemisessa. Neuvomme myös arvonmäärityksessä, yrityskaupan mahdollisissa yritysjärjestelyissä ja verotuksessa sekä ja ohjaamme tarpeen mukaan erityisasiantuntijoiden palvelujen pariin.

Itä-Savon Uusyrityskeskus apunasi

Tarjoamme asiantuntevaa ja puolueetonta neuvontaa ja ohjausta omistajanvaihdosprosessin molemmille osapuolille. Olemme apunasi muun muassa seuraavissa vaiheissa:

  • myytävän yrityksen arvonmääritys, taseanalyysi
  • jatkajan haku sekä hänen mahdollinen/tilanteeseen tarpeelliseksi katsottu koulutus
  • markkinointi Uusyritysverkoston kautta
  • rahoitusmahdollisuuksien kartoittaminen

Omistajanvaihdospalvelut tuotetaan osana Helmi -hanketta, jota rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto. Rahoittava viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto.

Löydä hakupalvelusta alueesi maksutonta yritysten omistajanvaihdosneuvontaa tarjoavat toimijat.

Katso videot

Koulutuksia yrityksestä luopuville

Ei koulutuksia / tapahtumia.

Millainen on sinun tarinasi?
Varaa aika & jutellaan!

Uusyrityskeskuksesta saat maksutonta sparrausta ja neuvontaa yrittäjyyteen, yrityksen suunnitteluun ja perustamiseen sekä kevytyrittäjyyteen. Puolueeton asiantuntija-apu kannattaa hyödyntää heti, kun idea yrittäjyydestä syttyy, kaipaat ohjausta yrittäjäpolun alkuvaiheessa tai yrittäjyydestä luopumista harkitessa.