Tuore yrittäjä haluaa tuoda rakennusalalle uutta ajattelua – Juuso Sairanen rakentaa ja remontoi asiakaslähtöisesti

Kun motivaatio ryhtyä yrittäjäksi on kohdallaan, eivät pienet esteet matkan varrella haittaa. Savonlinnalaisen Juuso Sairasen matka yrittäjäksi ei ole ollut suorin mahdollinen, mutta lopputuloksena on se, mistä hän on jo vuosia haaveillut: oma yritys.

Sairasen JS Saneeraus ja Peltipalvelu Oy aloitti toimintansa 1.9. Yhden miehen yrityksen palveluihin kuuluvat muun muassa kiinteistöjen saneeraukset, peltityöt ja kattoremontit. Ennen yrittäjäksi ryhtymistään Juuso ehti työskennellä lähes parikymmentä vuotta rakennusalalla.

– Olen työskennellyt 11 vuotta betonielementtitehtaalla. Samoin olen tehnyt monipuolisesti rakennusalan töitä Etelä-Suomessa ja viimeksi paikallisessa rakennusfirmassa.

Juuso kertoo toimineensa yrittäjälähtöisesti jo palkkatyössä ollessaan. Yrittäjyyttä hän toteaa harkinneensa vakavasti viimeiset viisi vuotta. Ensimmäisen askeleen siihen Juuso otti tämän vuoden kevättalvella, jolloin hän suunnitteli kaverinsa kanssa myynnissä olevan toimivan rakennusalan yrityksen ostamista.

– Kaveri piti riskejä loppujen lopuksi liian suurina. Itse olin päättänyt aloittaa yrittäjänä joka tapauksessa, joten vaihtoehdoksi jäi oman yrityksen perustaminen.

Kilpailuvalttina yksilölliset ratkaisut

Miksi turvallisessa palkkatyössä oleva Juuso sitten päätti ryhtyä yrittäjäksi? Yksi tärkeimmistä syistä oli vahva halu tehdä asioita omalla tavalla. Juuson kohdalla se tarkoittaa sitä, että asiakkaalle ei tarjota valmiita pakettiratkaisuja, vaan jokainen työkohde suunnitellaan yksilöllisesti asiakkaan tarpeita ja toiveita kuunnellen.

– Haluan tuoda rakennusalan toimintakulttuuriin uudenlaisia näkemyksiä, joissa korostuu asiakaslähtöisyys ja valinnanvara.

Juuso lisää, että itsensä pomona hänellä on paremmat mahdollisuudet toimia luovasti.

– Tekemisen mielekkyys säilyy, kun voi vaikuttaa työhönsä eikä tarvitse tehdä asioita aina samalla tutulla tavalla. Yksilöllinen ratkaisu ei tule myöskään asiakkaalle välttämättä kalliimmaksi, kun tekijällä on halua ja kykyä käyttää suunnittelussa mielikuvitusta.

Juuso toteaa tiedostaneensa riskit, joita yrittäjyyteen liittyy. Hän luottaa kuitenkin siihen, että laadukkaan työn tekijälle riittää kysyntää.

– Asiakaskokemuksen on oltava koko projektin osalta hyvä, ja kaiken tekemisen on oltava asiakkaan suuntaan läpinäkyvää hinnoittelusta alkaen.

Töitä Juuso korostaa olevansa valmis tekemään koko Suomen alueella.

– Minulla on jo hyviä kontakteja muun muassa pääkaupunkiseudulle, mutta lisää verkostoja on rakennettava varsinkin näin alussa monipuolisesti eri suuntiin.

Yritysneuvoja sparraa alkuun

Juuso pitää tärkeänä, että yrittäjäksi aikovalla on mahdollisuus keskustella yritysideastaan neutraalin ja luotettavan tahon kanssa. Hän nauraakin pommittaneensa Itä-Savon Uusyrityskeskuksen yritysneuvoja Katja Remestä lukuisilla mieltään askarruttaneilla kysymyksillä.

– Jotkut yrityksen perustamiseen liittyvät asiat tuntuivat itsestä vaikeilta, mutta keskustelun jälkeen ne osoittautuivat helposti hoidettaviksi.

Yritysneuvojan roolia Juuso pitää merkittävänä siitäkin syystä, että yritysneuvoja nostaa esille kaikki yrityksen perustamiseen liittyvät realiteetit.

– Minulle oli tärkeää käydä yhdessä asiantuntijan kanssa läpi yrityksen kannattavuuteen liittyvät tunnusluvut. Keskusteluissa tuli esille asioita, joita en itse ollut tullut ajatelleeksi. Sekin oli hyvä, että Katja haastoi ajattelemaan asioita eri näkökulmista.

Juuso kiittelee lisäksi TE-toimistoa, joka käsitteli starttirahahakemuksen nopeasti.

– Aloittavalle yrittäjälle starttiraha on iso asia, koska sen voi käyttää omiin normaaleihin kuluihin.

Yrityksen palveluihin voi tutustua: jssaneerausjapeltipalvelu.fi. Puhelimella Juuson tavoittaa rakentamiseen ja remontointiin liittyen numerosta 044 241 1968.

 

Kuvateksti:

– Loppuvuosi on hyvä hetki tehdä remonttia ja hyödyntää kotitalousvähennys, hiljattain saneeraus- ja peltialan yrityksen perustanut Juuso Sairanen muistuttaa.

 

Teksti ja kuva: Erja Eliala

Millainen on sinun tarinasi?
Varaa aika & jutellaan!

Uusyrityskeskuksesta saat maksutonta sparrausta ja neuvontaa yrittäjyyteen, yrityksen suunnitteluun ja perustamiseen sekä kevytyrittäjyyteen. Puolueeton asiantuntija-apu kannattaa hyödyntää heti, kun idea yrittäjyydestä syttyy, kaipaat ohjausta yrittäjäpolun alkuvaiheessa tai yrittäjyydestä luopumista harkitessa.