Yritysvalmentaja Katja Remeksen esittely

Yrittäjyys on yhä useammalle meistä osa työuraamme – jossain vaiheessa, jossain muodossa.

Hei,

Minun nimeni on Katja ja olen toiminut Itä-Savon Uusyrityskeskuksen toimitusjohtajana 1.5.22 alkaen. Aika tuore siis tässä pestissä, mutta yritysvalmentajana olen ollut samassa organisaatiossa jo seitsemän vuotta. Työnkuvaani kuuluu pääasiassa sekä uusien yrittäjien, että omistajanvaihdosta suunnittelevien yrittäjien valmennus. Valmennukseen voi kuulua mm. liikeidean hiominen ja kirkastaminen yhdessä yrittäjyydestä kiinnostuneen kanssa, liiketoimintasuunnitelman ja siihen liittyvien kannattavuuslaskelmien sparraus, rahoitusmahdollisuuksien kartoittaminen, jatkajan haku sekä kaikkea muuta yrityksen alkuvaiheeseen ja omistajanvaihdokseen liittyvää neuvontaa.

Yrittäjyys on itsellenikin tuttua. Olen toiminut lähes kymmenen vuoden ajan yrittäjänä tekstiilialalla (vaatteiden jälleenmyynti) sekä pää- että sivutoimisesti. Olen myös muutamaan otteeseen vuosien varrella miettinyt toimivan yrityksen ostoa ihan vakavissani. Ne kaupat eivät toteutuneet, sillä olin liian hidas ja toisella kertaa oma rohkeus ei vielä riittänyt. Ilokseni voin kuitenkin todeta, että kyseiset yritykset toimivat uusien yrittäjien vetäminä ja ovat kehittyneet omistajanvaihdosten myötä huimasti.

Moninaiset työelämän pyörteet ovat vieneet vähittäiskaupasta julkishallintoon ja sieltä sitten yrittäjyyteen. Yrittäjänä ollessani opiskelin lisää mm. liiketaloutta ja päädyin ensimmäisen amk-tutkinnon aikaan työharjoitteluun Savonlinnan Yrityspalvelut Oy:n. Harjoittelun, kesätyön ja sijaisuuksien jälkeen totesin itselleni, että tässä yrittäjyyden ekosysteemissä minäkin haluan olla jossain roolissa mukana. Melko pian sen jälkeen pääsin sitten aloittamaan yritysneuvojana (nykyinen nimike yritysvalmentaja).

Tämä onkin ollut ihan minun juttu! Jokainen asiakas ja yrityscase on erilainen, jokainen päivä tuo eteen uusia asioita ja aina voi oppia lisää ja kehittyä. Parasta työssäni on tunne, että on voinut auttaa yrittäjyyttä/omistajanvaihdosta suunnittelevaa hänen matkallaan.

Vapaa-aikana tykkään lukea, lenkkeillä naapurin hirvikoirien kanssa, käydä kuntosalilla tai jumpassa, katsoa brittifutista ja syksyisin osallistua hirvimetsälle.

Yrittäjyys on yhä useammalle meistä osa työuraamme – jossain vaiheessa, jossain muodossa. Yrittäjyyden muodot ovat moninaistuneet, samalla aloittaminen helpottunut mutta vaihtoehtojen lisääntyessä myös vaikeutunut. Erilaisia vaihtoehtoja kannattaa punnita etukäteen, jotta osaa valita itselleen sen sopivimman kulloiseenkin tilanteeseen. Hyvä suunnittelu, realistiset arviot kannattavuudesta ja asiantuntijoiden tuki auttaa kestävään ja tuottavaan yrittäjyyteen!