Yrittäjäksi omistajanvaihdoksen kautta

Omistajanvaihdoksen kautta yrittäjäksi ryhtyvä pääsee monesti suoraan töihin, kun perustamisvaiheen koukerot ovat takanapäin, yrityksellä on valmis asiakaskunta sekä maine.

Yrityksen ostaminen on yksi hyvä vaihtoehto, jos haluat ryhtyä yrittäjäksi. Ostamalla jo toiminnassa olevan yrityksen saat monta asiaa valmiina, eikä sinun tarvitse huolehtia esimerkiksi kaikista perustamisvaiheista. Tarjontaa on: 2021 julkaistun Omistajanvaihdosbarometrin mukaan yli 55-vuotiaita yrittäjiä on Suomessa 74 000 ja heistä yli puolet aikoo luopua yritystoiminnastaan viimeistään vuonna 2024. Arviolta 44 % luopujista tulee myymään liiketoiminnan ulkopuoliselle ja sukupolvenvaihdoksen tekee 20 % yrityksistä.

Miksi ryhtyä yrittäjäksi omistajanvaihdoksen kautta?

Kun ryhdyt yrittäjäksi omistajanvaihdoksen kautta - saat monenlaisia hyötyjä yrityksen eteen jo tehdystä työstä. Luopuvalta yrittäjältä voi pyytää tukea ja apua yrittäjyyden alkuvaiheessa ja monesti valmiin yrityksen mukana tulee esimerkiksi sopivia tuotantolaitteitta, tunnettuutta ja asiakaskuntaa. Yritysostoilla on merkitystä myös kansantalouden ja työllisyyden kannalta.

Miten löydän myytävän yrityksen?

Itä-Savon Uusyrityskeskus pyrkii yhdistämään myyjät ja ostajat. Tällä hetkellä alueellamme myynnissä olevia yrityksiä löydät sivulta Myytävät ja ostettavat yritykset >

Itä-Savon Uusyrityskeskus apunasi

Tarjoamme puolueetonta neuvontaa ja ohjausta omistajanvaihdosprosessin molemmille osapuolille. Olemme apunasi muun muassa seuraavissa vaiheissa

  • Liiketoimintasuunnitelman sparraus
  • Kannattavuus-, investointi- ja rahoituslaskelmat
  • Ostettavan yrityksen elinkelpoisuus ja tuotteen/palvelun elinkaari ja myyntiennusteet
  • Rahoitusmahdollisuuksien kartoittaminen.

Katso videot

Koulutuksia omistajanvaihdokseen

Ei koulutuksia / tapahtumia.

Millainen on sinun tarinasi?
Varaa aika & jutellaan!

Uusyrityskeskuksesta saat maksutonta sparrausta ja neuvontaa yrittäjyyteen, yrityksen suunnitteluun ja perustamiseen sekä kevytyrittäjyyteen. Puolueeton asiantuntija-apu kannattaa hyödyntää heti, kun idea yrittäjyydestä syttyy, kaipaat ohjausta yrittäjäpolun alkuvaiheessa tai yrittäjyydestä luopumista harkitessa.