Yritysvalmentaja Pekka Turusen esittely

 

Luottamustoimet ovat vahvistaneet minulle vahvat vuorovaikutustaidot ja olen tottunut selviämään haastavistakin neuvottelutilanteista positiivisuuden kautta.

Olen Pekka Turunen,

Olen pitkänlinjan yrittäjä ja omaan vahvan kokemuksen johtamisesta ja oma-aloitteellisesta itsenäisestä työasenteesta. Luonteeltani olen nopeasti oppiva, idearikas paineensietokyvyn omaava johtamistaitoinen joukkuepelaaja. Piispanmäen lyseon lukiosta valmistuin ylioppilaaksi 1991, jonka jälkeen suoritin asepalveluksen Pohjois-Karjalan prikaatissa ja kotiuduin reserviin kersanttina 1992 kesällä. Yo-merkonomiksi valmistuin Savonlinnan liiketaloudellisesta instituutista vuonna 1995.

Ensimmäisen yrityksen perustin opiskeluaikana vuonna 1993 ja olen itseni päätoimisena yrittäjänä työllistänyt vuoteen 2020 saakka. 28 vuotta päätoimisena yrittäjänä on antanut minulle vahvan näkemyksen elinkeinoelämän tarpeista ja tulevaisuuden haasteista Savonlinnassa. Toimin ohjelmapalveluyrittäjänä 1993–2000. Ravintolayrittäjänä 1999–2018 ja B2B yrittäjänä vuodesta 2018 alkaen. Hankekehitys Oy:n projekteissa olen ollut mukana Savonlinna-Live ja Luonto-Saimaa hankkeissa vuosina 2020-2022.

Henkilönä olen aloitteellinen uusien toiminnallisten ratkaisujen hakija ja yritysten välinen yhteistyö toimialoista riippumatta on mielestäni yritysten kehityksen suunta tulevaisuudessa. Minulla on hyvä tuntemus alueen yritystoiminnasta ja laaja kontaktiverkosto koko Suomessa.

Luottamustoimet ovat vahvistaneet minulle vahvat vuorovaikutustaidot ja olen tottunut selviämään haastavistakin neuvottelutilanteista positiivisuuden kautta.

Luottamustoimissa olen tähän asti päässyt vaikuttamaan. Valtuustossa vuosina 2013-2017 ensimmäisenä varavaltuutettuna, vapaa-aika jaoston varapuheenjohtajana, sivistyslautakunnan jäsenenä v. 2013-2017, tarkastuslautakunnan jäsenenä v. 2014-2017, teknisen lautakunnan varapuheenjohtajana v. 2017-2019, elinkeino jaoksen varajäsenenä v. 2017-2021, Jäähalli Oy:n hallituksen puheenjohtajana olen ollut vuodesta 2017 alkaen. Kaupunginvaltuutettuna v. 2017-2021 ja valtuuston 2.varapuheenjohtajana 2019-2021. Tällä hetkellä toimin luottamustehtävissä Etelä-Savon maakuntahallituksen jäsenenä, Etelä-Savon hyvinvointi alueen tarkastuslautakunnan jäsenenä ja Itä-Savon koulutuskuntayhtymä Samiedun hallituksen jäsenenä. Lisäksi toimin myös Savonlinnan Reserviläisten johtokunnan varapuheenjohtajana.

Harrastuksiin ja vapaa-aikaani kuuluu reserviläistoiminta, luonnossa liikkuminen ja metsänhoito. Perheeseeni kuuluu kahden kissan lisäksi vaimo ja kaksi aikuista lasta.